Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι κατευθυντήριες οδηγίες του N.I.C.E. και ο βελονισμός στην οσφυαλγία

από την International Acupuncture Association of Physical Therapists (I.A.A.P.T.)




Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι εφαρμόζοντες τον βελονισμό από ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, συνεργάζονται στο
Acupuncture Now Foundation για να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες του N.I.C.E. (στο Ηνωμένο Βασίλειο) δεν συστήνουν πλεόν την χρήση του βελονισμού στην αντιμετώπιση της οσφυαλγίας.
 

Το National Institute for Heath and Care Excellence (N.I.C.E.) καταρτίζει τις κατευθυντήριες οδηγίες που εφαρμόζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του  Ηνωμένου Βασιλείου (National Health Service - N.H.S.) για τη χρήση των διάφορων θεραπευτικών παρεμβάσεων στη φροντίδα των ασθενών. Μέχρι σήμερα συνιστούσε τον βελονισμό σαν θεραπευτική επιλογή στον χρόνιο επίμονο οσφυϊκό πόνο, την χρόνια κεφαλαλγία τάσης και τις  ημικρανίες.

Στις 30 Νοεμβρίου 2016, ανακοινώθηκε ότι το N.I.C.E. δεν συμπεριλαμβάνει πλέον τον βελονισμό σαν αποτελεσματική επιλογή για την αντιμετώπιση του οσφυϊκού πόνου. Αυτό μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για υγειονομικούς και ασθενείς σε όλο τον κόσμο, καθώς σε πολλές χώρες οι οδηγίες του N.I.C.E. θεωρούνται σημαντικές.
 

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα υπάρξει η σχετική παραπληροφόρηση σχετικά με την απόφαση αυτή. Έτσι, θέλουμε να μοιραστούμε με το κοινό την πραγματικότητα και σε όσο μεγαλύτερο βαθμό είναι αυτό δυνατό.
Το σχετικό δελτίο τύπου της I.A.A.P.T.  είναι μια συλλογική εργασία αναγνωρισμένων κλινικών και ερευνητών από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και την Ιρλανδία.
 

Η Mel Hopper Koppelman, αντιπρόεδρος του Acupuncture Now Foundation δημιούργησε δυο σύντομα ενημερωτικά βίντεο, με βάση το δελτίο τύπου της I.A.A.P.T., τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας. 
Το πρώτο είναι διάρκειας περίπου 3 λεπτών (https://www.youtube.com/watch?v=_6p1G0ZOIQw) και το δεύτερο περίπου 7 λεπτών (https://www.youtube.com/watch?v=0lCMQNdKvmg).
Και τα δύο είναι αρκετά ενημερωτικά και επιστημονικά τρεκμηρωμένα.
Ενημερώστε τους συναδέλφους σας και το κοινό. 


Η απόφαση για τον αποκλεισμό του βελονισμού από την αντιμετώπιση του σφυϊκού πόνου είναι μια κακή απόφαση και πρέπει να δώσουμε την μάχη μας στην ενημερωση του κοινού.


πηγή: https://www.facebook.com/Iaapt/?fref=ts